By P@Ss
Süper Moderatör
İş/Hobiler : İnternet ::) |
|
İtibar Rep Puanı, vb.: (1000/999) İtibar: (100/100) |
|
|
Konu: NBA 2K9 - 2008 Paz Kas. 16, 2008 3:45 pm |
|
|
Oyun Hakkında;
Sürüm Adı ____ : NBA 2K9 Rar Şifresi_____: www.fulloyun.com Crack________ : Mevcut Dosya Türü ___ : Sanal Sürücü Upload Eden___: By P@Ss Part Sayısı ____: 31 (200 MB) Açabilmeniz için önerdiğimiz program: Daemon Tool's İndirmek için Tıklayın.
Sistem Gereksinimleri;
İşletim Sistemi: Windows Vista, XP Veya 2000 İşlemci: Pentium 4 2.4GHz Tek Çekirdek Ve Üzeri (Vista İçin 2.8GHz) Ram: 512MB Ve Üzeri (Vista İçin 1024MB) Disk Sürücüsü: 8x Ve Üzeri DVD Sürücüsü Sabit Disk Alanı: 10.5GB Ve Üzeri Ekran Kartı: 128MB DirectX 9.0c Ve Shader 3.0 Destekli (ATI x1300 Ve NVIDIA 6600 Üzeri) Ses Kartı: DirectX 9.0c Destekli
Oyun Bilgileri Oyun yaşamımın ikiye ayrılmasını sağlayan bu mükemmel yapıtı takdim ederken ve bu satırları yazarken, ne kadar heyecanlı olduğumu kelimelerle anlatmam imkansız. ‘NBA 2K9’u oynamadan önce’ ve ‘NBA 2K9’u oynadıktan sonra’ diye hayatı iki guruba ayrılmış bir oyun sever olarak, bu oyunun incelemesini hazırlamanın önemli bir yük olduğunu şimdi anlıyorum
EA’nın NBA serisini bu zamana kadar PC platformunda bizim tek basket oyunumuzdu. Bir rekabet söz konusu değildi ve EA’dan umduğumuzu değil bulduğumuzu alıyorduk. Konsollarda ise NBA Live serisinin yanında NBA 2K serisi vardı. Bilgisayar dışında başka bir platformda basket oyunu oynamadığım için konsollarda durumun ne olduğu hakkında bilgim yok. NBA 2K9 ile tanışana kadar da bu serinin hiçbir oyununu oynamadım. Bu sezon EA’nın NBA 2009 oyununu PC’de çıkarmayacağını duyunca şaşırdım. Sonra 2K Sports’un NBA 2K serisini PC’de de çıkaracağını öğrendim. Başta ön yargıyla baktığım bu oyuna ne kadar özür dilesem az. Oynadığımda şunu öğrendim; ben bu zamana kadar sanal dünyada basket oynadığımı sanmışım ama oynamamışım.
İlk Bakış
Oyunu açtığım gibi ön yargılarımdan kurtulamadım tabi aksine karşıma çıkan ana menü hoşuma gitmemişti. Yapımcılar belki de hep bu tarz da menü yaptılar bilmiyorum ama ben 2K serisiyle yeni tanışmış biri olarak çok karışık buldum menüyü. İşin aslı hala da zorlanıyorum bu konuda. Ana menüdeki müzikler ise oldukça güzel, NBA Live serisindeki müzikleri aratmıyor. Menüde konsol kontrollerinin simgeleri mevcut, bunu da pek beğenmedim konsoldan hiç anlamayan biri olarak. Bana aşırı karışık geldi, kullanım başlarda biraz zor gerçekten.
Oyuna girmeden önce her sene yaptığım gibi ‘Edit’ bölümüne girdim. Oyuncuların güçlerini gösteren ‘Overall’ rakamları beni bir hayli şaşırttı. 2K9 bu puanları verirken baya bir cömert davranmış, resmen 90’lar 95’ler havada uçuşmuş. Bir de üstüne üstlük D. Williams, Yao Ming ve bunun gibi hak etmediği puanı alan birkaç isim bazı süper yıldızlardan daha iyi yapılmış. Neyse ki ‘Edit’ te oyuncuların yeteneklerini yeniden düzenleyebiliyoruz. Oyuncuların sadece yetenek özellikleri yok, kişisel özellikleri, kontrat bilgileri ve biyografileri gibi ilginç bilgileri de oyunda görebiliyoruz.
NBA Live serisinde olmayan ama burada karşıma çıkan koç profilleri de dikkatimi çekti. Sadece oyuncuların değil koçların da özellikleri var. Hangi sistemi kullandıkları, kaç yıldır koç oldukları ve bunun gibi bir takım bilgiler de mevcut.
NBA Live’deki gibi burada da ‘Game Modes’ bölümünden farklı farklı modlara girip oynayabiliriz. ‘The Association’ NBA sezonu açabildiğimiz yer fakat çok detaylı. Bu detaylardan birazdan bahsedeceğim. ‘Season’ normal NBA Live’den bildiğimiz sezon açabildiğimiz bölüm. Sadece ‘Playoffs’ maçları yaptığımız mod ve ‘Rookie vs Sophomores’ dediğimiz çaylaklarla birinci yılını doldurmuş oyuncuların yaptığı maç modu var. ‘All Star’ haftasının tek başına konmaması ise kötü olmuş.
Bir de benim ilk defa gördüğüm ‘Blacktop’ bölümü var. Bu bölümde smaç yarışması, 3’lük yarışması, 1’e 1’den 5’e 5’e kadar sokak basketbolu ve 3 kişinin tek potada kapıştığı mod var.
Kariyer
‘The Association’ bölümü bildiğimiz sezon bölümünden çok farklı. Çok fazla detay var. Zaten daha en başta takım seçme bölümünde bunu anlıyoruz. Takımların bütçeleri, sözleşme bütçeleri, önemli oyuncuları, takımda bulunan oyuncuların yaş ortalamaları ve güç seviyesi gibi birçok bilgi var. Takım seçtikten sonra karşınıza çıkan menüden korkmayın. Biraz karışık ve detayı boldur fakat zamanla alışırsınız. Başlamadan önce takımın kontrolü tamamen devralabilir yada asistanlarınıza da görevler yükleyebilirsiniz. Oyuncularınızla ilgilenmeniz de çok önemli. Her oyuncunun moral seviyesi var. Oyuncularınıza takım içinde roller de verebiliyorsunuz. Oyuncuların bilgilerine girip, şu anda takım ve sözleşme hakkında ne düşündüklerini görebiliyorsunuz.
Bunlara ek olarak bir de finans sistemi var. Her oyuncuyu alamayacağınız gibi uçuk sözleşmeler de öneremiyorsunuz. Takımınızın belli bir bütçesi var bu bütçe doğrultusun da hareket etmek durumundasınız. Sizin takımınız ve maçlarınız haricinde diğer takımlardan haberler de elinizin altında. Bazen bazı oyuncuların röportajları yayınlanıyor.
Detaylar bununla sınırlı değil, hem sezon maçlarında hem de normal açtığınız maçlarda taktiksel detay oldukça yüksek. Alışmak biraz zaman alıyor ve biraz kafa yormak gerekiyor. Tabi maçlara girmeden önce tuş ayarlarını yapsanız iyi olur. Konsol kontrollerine ait simgeler kafamızı karıştırsa da yapmaya çalışıyoruz.
Maç esnasında isterseniz molaları otomatik aldırabiliyor isterseniz kendiniz yapabiliyorsunuz. Aynı şekilde oyuncu değişikliklerini de bu şekilde yapabiliyorsunuz. Ben hepsini otomatik yapıyorum. Böylece hem oyunuma odaklanıyorum, hem de kim yorulmuş kim ne yapmış bunlarla ilgilenmiyorum. Takım koçumuz en iyisine karar veriyor zaten ki ben Phil Jackson’a güvenmiyor değilim.
Oyuncuların istatistikleri, şut yüzdeleri ve maça olan etkileri gerçeğe çok yakın. Hatırlarsanız NBA 2008’de yaptığımız liglerde birçok oyuncunun sayı ortalaması 40’lara dayanıyordu. NBA 2K9’da böyle şeylere rastlamak pek mümkün değil. Oyuncuların özelliklerinin maçlara etkisi çok iyi monte edilmiş. Mesela Kobe Bryant kritik anlarda ve el üstü şutlarda diğer oyunculara göre daha başarılı oluyor. Steve Nash ise kendi arkadaşlarını attığı güzel paslarla oyuna çok iyi dahil ediyor.
Canlı Canlı Maç
NBA 2K9 basketbol oyunu olmaktan çıkmış, naklen basket maçı veren bir yayın kuruluşuna dönmüş. Maça girerken iki muhabirin karşımıza çıkması, maç öncesinde maçın tanıtımının yapılması televizyon izliyormuşum hissini verdi bana. Maçlar bittikten sonra kritik anları izleyebilmemiz ve maç içinden en iyi 3 hareketin gösterilmesi çok iyi. Oyuncuların ısınmalarını, sahaya girişleri mükemmel. Grafikler ise olağanüstü. Salonların görünüşleri, parkeler, oyuncuların modellemeleri, seyircilerin görünüşleri, hepsi çok iyi dizayn edilmiş. Işıklandırma, oyuncuların terlerini görüyor olmamız harika.
Oyuncuların ve seyircilerin hareketleri de en az görüntüleri kadar iyi. NBA Live serisinde robot gibi hareket eden oyuncular yok artık. Takım arkadaşlarıyla iletişim el hareketleriyle iletişim kuran, fizik kuralları çerçevesinde olağanüstü hareketler yapan oyuncular var karşımızda. Koşuşları, duruşları, topu tutuşları, topu saklayışları, pas ve şut atışları gerçekçilikte çığır açmış. Ayrıca yıldız oyuncuların hareketleri gerçektekilerle birebir neredeyse. NBA maçlarını az çok izleyen kimse, Lebron James’in maç içerisinde tırnaklarını yediğini bilirler. Aynısı oyunda da mevcut. Tırnaklara kadar inen detaydan sonra gerisini siz düşünün. Seyirciler heykel gibi maç izlemiyor, ayağa kalkıyorlar, el kol hareketleri yapıyorlar, alkışlıyorlar. Maçtan kopuk hareket etmiyorlar.
Oyuncuların fiziki mücadeleleri ve topu kaybetmemek için sarf ettikleri eforlar inanılmaz. İtişiyorlar, topun çıkmaması için oradan oraya atlıyorlar ve dengesiz bir smaçtan sonra yere çakılıyorlar. Hakemlerin hareketlerinde de büyük bir farklılık söz konusu. NBA Live’deki hakemler salondaki birer süs idi. Fakat NBA 2K9’da hakemler oyunla iç içe. Pozisyonlara yaklaşıyorlar, faul yaptığımız zaman el işaretleriyle faulü belirtiyorlar. Oyuncular ise istemedikleri bir karar gördüklerinde itiraz ediyorlar.
Maç içinde ara görüntüler, maçı daha da güzel kılıyor. Kritik bir üçlük sokan oyuncuya kameranın hemen odaklanması çok güzel yada bomboş sayı kaçıran bir oyuncunun kafa sallayışını seyretmek. Tabii giren veya girmeyen şutların etkileri sadece görsellikle sınırlı değil. Oyuncunun maç içindeki morali de ona göre etkileniyor. Takımın moral düzeyi de önemli. Arka arkaya sayı yiyen ve hücumlardan boş dönen takım bir anda momentumu diğer takıma kaptırıveriyor. Bu da oyuncular arasındaki iletişim koordinasyonunun kopmasına sebep oluyor.
Tüm bu detaylar yetmezmiş gibi bir de saha içinde bayan muhabirimiz var ve maç esnasında takım koçlarıyla veya salonda bulunan ünlü kimselerle yaptığı röportajları spikere aktarıyor. Takımın koçunun maç hakkındaki yorumlarını bu sayede öğrenebiliyoruz.
Yapay Zeka
NBA 2K9 zor bir oyun. Hem taktiksel detayların çok olması hem de yapay zekanın gelişmiş olmasından kaynaklanan bir durum bu. NBA Live’de rakip takımın oyun kurucusu topu rakip alana kadar taşır sonra takım arkadaşlarından birine verirdi, o da şutu yollardı. Bu oyunda rakip takım farklı farklı birçok atak yapıyor. Akıllıca paslaşıyor, boş adam arıyor ve sonuca sabırlı gitmeye çalışıyorlar. Birbirleriyle yardımlaşıyor, ikili oyunlar oynuyorlar. Hızlı hücum şanslarını çok iyi değerlendiriyorlar.
Sadece hücumda değil defansta da çok etkili olabiliyorlar. Aralara girip top çalıyor, ikili sıkıştırma yapıyor, içeri girmenizi zorlaştırıyorlar. Pota altına kadar girmek hiç de kolay değil. Ağaçtan elma toplar gibi smaç da vuramıyoruz.
Deplasman Sıcağı Yakar
Deplasman kavramını en iyi şekilde yaşadığım tartışmasız en iyi oyun NBA 2K9. Seyirciler görüntülerinin yanında sesleriyle de mükemmel olmuş. Ev sahibi takım aleyhine verilen bir karardan sonra çıkan uğultu, rakip takım kritik bir hücum yaparken çıkan ‘defence!’ sesleri, ev sahibi takımın kritik anlarda attığı sayıdan sonra oluşan coşkunun sesi, bunlar oyunun havasını ve atmosferini mükemmel kılmış. Maçın son saniyelerinde takımlarının kazanmayı garantilemelerinden sonra geri sayım yapan taraftarlar beni çok şaşırttı. Yıldız bir oyuncuyla potaya gönderdiğiniz top, hiçbir şeye değmezse ‘Airball’ diye bağırıp dalga geçiyorlar. Bu kadarı da olamaz dedim ama 2K Sports yapmış.
Seyirci seslerinin yanında salonların parkelerinden çıkan sesler ve oyuncuların birbirleriyle konuşmaları mükemmel. Aynı zamanda spiker ve yorumcunun tepkileri de gerçekteki gibi. Yapılan yorumlar ve oyunun gidişatı hakkındaki konuşmalar da çok iyi olmuş.
Son Saniye Üçlüğü
NBA 2K9 bana bu zamana kadar NBA Live serisini nasıl oynadım dedirten yapım. Oyun tek kelimeyle mükemmel olmuş. Gerçek maçlardan farkı yok yapılan maçların. Oyuncu suratlarını biraz daha iyi yapabilirlerdi, pek benzetemedikleri oyuncular var. Bunun dışında elle tutulur bir eksiği yok oyunun. EA bu sene büyük bir ihtimal rezil olmamak için çıkarmadı PC’de NBA’yı, gerçi konsollarda durum ne bir fikrim yok.
2K Sports’a buradan sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum bu başyapıt için. Gidin alın ve oynayın ama dikkat edin bağımlılık yapabilir ve insanı sosyal hayattan uzaklaştırabilir. Bir de son bir isteğimi dile getiriyim 2K’dan; Ey 2K Sports, şu futbol oyunlarına da bir el atsan da kurtarsan bizi, fena mı olur?
Oyun Hileleri; Menüden features e girip codes yazan yere girip kodları yazın...
2ksports 2k sports takımını açar payrespect aba topu llmohffaae süperstar takımını açar baştaki harfler L harfi vcteam visual concepts takımıymış
|
|